Story time – increderea de sine

Dezbateam recent problema increderii de sine. Se pare ca trebuie sa am mai multa incredere in mine, pentru ca am dovedit in repetate randuri ca nu detin foarte multa la purtator. Ata ete, this is me. Totusi, cica e mai bine ca in loc de “this is me” sa-mi arat increderea, puterea, invincibilitatea…and so on.  Dupa parerea mea lucrurile pot fi interpretate. Eu una ma consider o persoana puternica…nu stiu daca intotdeauna plina de incredere in propriile forte, dar sunt sigura ca sunt o femeie puternica. Am trecut prin multe situatii in care am dovedit ca pot si putine au fost ocaziile in care m-am lasat pagubasa.

articol1

Revenind la increderea de sine, am sa pun problema din doua puncte de vedere:

  1. Ar trebui sa capatam o incredere de sine puternica datorita celor din jurul nostru?

Exista persoane care sunt dependente de altii. Daca au pe cineva langa ele care sa le incurajeze, sa le iubeasca, sa le ofere sprijin – atat fizic cat si psihic, sunt  invincibile. Problema este ca atunci cand “sprijinul” gasit intr-o alta persoane dispare dintr-un motiv sau altul, cel mai probabil va disparea din puterea, dar si increderea.

  1. Ar trebui sa avem incredere in noi si o atitudine pozitiva, datorita propriei persoane.

Daca suntem niste oameni puternici inseamna ca acesta este felul nostru de a fi si nimeni nu ne poate schimba in niciun fel. Aceasta este adevarata putere, adevarata incredere in sine, fara sa depindem de parerea celorlalti, fara sa ne intereseze daca cineva este sau nu impresionat de atitudinea noastra, fara sa ne intereseze orice tine de parerea altor oameni.

In urma discutiei mai sus mentionate, am ajuns la concluzia ca fericirea, increderea, puterea si viata noastra in sine nu trebuie sa depinda de nimeni altcineva decat de propria persoana. Imi asum absolut tot ce fac fara niciun fel de problema, dar nu raspund in fata nimanui la intrebarea “De ce faci asta?”. Orice fac este pe proprie raspundere, iar cand va veni momentul sa dau explicatii sau sa-mi justific faptele, o voi face…cu toata increderea.

Nu ma intereseaza ca vecinului meu de la 3 nu-I place cum arat, nu ma intereseaza  ca unii colegi de birou ma considera prea aranjata pentru mediul in care lucrez, nu ma intereseaza ca port tocuri in fiecare zi, I really don’t care. Daca eu ma simt bine machiata de la ora 06:00 dimineata si pana la 21:00, impopotonata cu bijuterii si imbracata cu haine de matase, inseamna ca asta este cel mai important si mai inseamna ca nu ma intereseaza faptul ca cineva este lezat de faptul ca ma trezesc cu 2 ore mai repede decat altii, doar ca sa am tot timpul din lume pentru a ma aranja. I don’t care about you, people. Daca voi preferati sa va treziti cu noaptea in cap ca sa mergeti la munca spre exemplu, eu prefer sa raman peste program 2h, dar sa fiu aranjata si sa merg la sala.

Asta nu inseamna ca nu imi fac treaba la job spre exemplu, sau ca nu fac alte lucruri, doar ca prefer sa le fac in ritmul meu si ma adaptez situatiei in functie de cum functionez eu. Stiti vorba aia…sunt o femeie independenta, nu depind de nimeni, imi car singura cumparaturile la super-market…. exact asa sunt si eu.

ARTICOL2

Ca o mica concluzie la toate cele relatate mai sus, eu as spune ca fiecare om este special in felul lui. Ca suntem puternici, ca nu suntem puternici, ca ne remarcam sau nu intr-un anumit fel in societate, fiecare persoana trebuie sa fie tratata in mod egal. Eu spre exemplu sunt o persoana puternica. Daca stiu ca am dreptate nu ma las pana nu obtin ce este al meu, dar daca se intampla ca spre exemplu o alta persoana sa imi pice cu tronc…n-as vrea sa dau explicatii. La fel probabil ca exista si oameni care aparent par foarte slabi si neincrezatori, dar care daca ii pui in zona lor de confort sunt de nerecunoscut.

Fiecare om este special in felul lui!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
<span>%d</span> blogeri au apreciat: